neljapäev, 24. märts 2011

Otepää Vallavalitsus on otsustanud sulgeda Pühajärve Põhikooli!

Homsel Otepää Vallavolikogu istungil soovitakse läbi suruda otsus sulgeda Pühajärve Põhikool.

Lapsevanemate arvates ei ole kooli sulgemise otsus õige. Vallavõim toob kavandatava otsuse aluseks haridusvõrgu arengukava, mis ilmselgelt algatatigi eesmärgiga, et sinna sisse kirjutada võimalus PPK sulgemiseks. Täiesti ootamatult on homse istungi päevakorras ka punkt liita kõik Otepää valla lasteaiad, seda küsimust ei ole haridusvõrgu arengukava koostamise käigus mittekunagi arutatud!

Nimetatud arengukava koostamisel osalesid ka PPK lapsevanemate eestseisus ja õpetajad, aga nende poolt tehtud olulisi ettepanekuid ei arvestatud!

Lapsevanemad on palunud Vallavolikogul mitte vastu võtta otsust kooli sulgemise kohta ega kinnitada Otepää valla haridusvõrgu arengukava, milles nähakse ette Pühajärve Põhikooli ühendamine Otepää Gümnaasiumiga. Tegu on taandarengukavaga valla maapiirkonnas elavate inimeste jaoks. Meie palvet on toetamas ka haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas kinnitades, et Pühajärve Põhikool oma 87 õpilasega kuulub tänastes oludes kindlalt tugevate keskmise suurusega maapõhikoolide hulka ja maapõhikoolide säilitamine on riikliku hariduspoliitika üks tähtsamaid prioriteete.

Kogukonna, õpetajate ja lastevanemate sõnum on - hea vallavõim, räägime läbi hariduselu arengu seisukohalt olulised teemad, arutame koostöös lahendusteede üle ja saavutame vastavad kokkulepped, et otsused, mis tehakse oleksid põhjalikult kaalutletud ja õiged. Meie soov on, et vallavõim näitaks tahet kuulata ja arvestaks otsuste kavandamisel elanike soovide ja ettepanekutega!

Lisainfo http://puhajarve.blogspot.com/

Pühajärve Põhikooli ja Pipi lasteaiarühma lapsevanemate nimel

Teet Reedi 5059086
Margit Prede 56900450
Solveig Raave 55987416
Rain Kimmel 5225120

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar