reede, 25. november 2011

EÕL: Pühajärve Põhikooli sulgemise otsus ei ole tehtud kaasamise põhimõtteid järgides

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) on seisukohal, et Pühajärve Põhikooli sulgemise otsus ei ole tehtud kaasamise põhimõtteid järgides. Täna esitas Õpilasesinduste Liit ka pöördumise vallavolikogu poole, milles taunib otsustusprotsessi käiku.

„Arvestades, et tegemist on täiesti elujõulise põhikooliga, on kogu sündmuste käik algusest peale küsimusi tekitav," sõnas Õpilasesinduste Liidu juhatuse aseesimees Liina Hirv.

Õpilasesinduste Liit peab oluliseks, et kool oleks õpilaste jaoks meeldiv koht, kus õppetöö toimuks maksimaalselt õpilaste arengut toetavalt ning nende individuaalsetest iseärasustest lähtuvalt. Tänu väikestele klassidele ning edumeelsele kooliperele on Pühajärve Põhikool sellega edukalt toime tulnud. Seda enam on kahetsusväärne, et nii hoolekogu kui kogu koolipere on siiani teadmatuses, millistel kaalutlustel kooli sulgemise kasuks otsustati.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 100 000 õpilase. Pühajärve Põhikool kuulub samuti Eesti Õpilasesinduste Liidu liikmete hulka.

MTÜ Eesti Õpilasesinduste Liit
Pressiteade 25.11.2011

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar