teisipäev, 22. november 2011

Meeleavaldus Pühajärve Põhikooli toetuseks

Homme, 23.novembril kell 14.30 korraldab Pühajärve põhikooli eest võitlev kogukond avaliku koosoleku Otepää vallavalitsuse ees, et nõuda demokraatiat ning toetada Pühajärve põhikooli säilimist.

Pühajärve põhikool on tugev, innovaatiline ja elujõuline kool, mis vastab riikliku rahastamisesüsteemi mudelile. Pühajärve põhikooli lapsed saavad hea hariduse ning sellel on oluline koht kogukonna identiteedile ja selle hoidmisele. Vallavalitsuse otsus kool sulgeda ei ole põhjendatud, ütles hoolekogu esimees Andrus Eensoo.

Kooli hoolekogu liige Teet Reedi sõnul on mõistetav, et gümnaasiumivõrk võib vajada ümberkorraldust. Kuid nagu on väljendanud nii peaminister kui ka haridusminister, tuleb hoida ning säilitada kodulähedasi põhikoole, ütles Reedi. Pühajärve kooli sulgemise põhjendamiseks ei ole vallavõim esitanud sisulisi argumente ega fakte, samuti puudub neil tulevikuvisioon.

Tänaseks on Pühajärve kooli ümber kogunenud inimesed asunud võitlema Eestis järjest enam leviva teerullipoliitika ning pseudodemokraatia vastu, mille elavaks näiteks on Pühajärve kooli ümber toimuv võitlus, ütles lapsevanem Kristel Nämi. Otepää vallas tehakse otsuseid salaja mingites tagatubades, inimestega ei suhelda, nende ettepanekud lükatakse tagasi ning volikogu muudetakse kummitempliks. On lubamatu, et kohalik omavalitsus otsustab kooli sulgemise ilma otseselt asjassepuutuvate inimestega, õpetajate ja lapsevanematega dialoogi pidamata ning sisulisi põhjendusi esitamata.

Otepää valla aktiivsed kodanikud kutsuvad kõiki osalema homme kell 14:30 algaval Pühajärve põhikooli säilimise toetusmeeleavaldusel ja nõudma ühiselt avatud ning lugupidavat dialoogi võimulolijate ning kodanike vahel.


Rohkem infot:

Teet Reedi 5059086, reedi@uninet.ee

Margit Prede 56900450 margit@ringles.ee



HEAD SÕBRAD, TUTTAVAD NAABRID – TULGE MEILE APPI!

KÕIK MAAPIIRKONDADE ELANIKUD

ÜHINEGE NÜÜD !!!

MEIE KÜLAD JA MEIE KODUD ON OHUS!

Ärme lase

isekatel ja ahnetel Otepää vallaisadel elu maapiirkonnas

välja suretada

HAKKAME NEILE KOOS VASTU!

Tule ja avalda oma arvamust Otepää vallavolikogule!

Kolmapäeval 23.nov 14.30-15.15

toimub Otepääl vallavalitsuse ees meeleavaldus!


ANNAME HÄÄLEKALT TEADA, ET

MEIE EI OLE VALLA ISEKATE OTSUSTEGA

NÕUS!


Buss väljub Sihva poe juurest

14.15 ning lasteaia juurest 14.20


Anna oma hääl Pühajärve kooli toetuseks

http://petitsioon.ee/http-petitsioon-ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar