esmaspäev, 21. november 2011

Volinik Külli Uibo: paneme ka lasteaia kinni!

Täna, Esmaspäeval 21.11 kell 13.40

helistasin Otepää Vallavolikogu liikmele Külli Uibole , telefonile kohe ei vastatud aga 13.46 helisatas Uibo tagasi. Ei pidanud ennast pikalt tutvustama kuna oleme endised kooliõed ja täna võimlevad meie mõlema lapsed ühes võimlemisrühmas.

Uibo oli vestluse alguses äärmiselt meeldiv. Kui uurisin temalt : kas tema valla kodanikuna ja volikogu liikmena (ja ühtlasi hariduskomisjoni liikmena) on tõesti seda meelt, et Otepää Gümnaasiumi ja Otepää Valla olukord paraneb Pühajärve kooli sulgemisega, siis selle küsimuse peale ärritus Uibo ilmselgelt ja sõnas, et kahjuks mul on klient ja mul ei ole aega sinuga rääkida sellel teemal.

Kui palusin teda öelda sobilik aeg mil ta saab rääkida, et helistan siis tagasi või kohtume siis oli tema vastuseks: „ Mul ei ole aega tegeleda selliste nõmedustega” Ja mitmeid kordi korrates oma küsimust: Palun ütle kuna sul on see aeg, et kohtud minu ja võibolla veel mõne lapsevanemaga siis tema vaid tõstis häält ja bravuuritses toru otsas et, ei ole sellisteks asjadeks aega ja kõik! Selleks kohtuvad teiega abivallavanem ja vallavanem ja volikogu esimees kellele saate oma küsimusi esitada!”

Mainisin talle et mõelgu lapsevanemana olukorrale, et tema lapse koolitee pikeneb ca 10 km võrra ühes suunas, see teeb 20 km päevas – siis oli jällegi tema vastus: „ et kohalike lapsi käib Pühajärve koolis väga vähe, kõik lapsed ja õpetajad veetakse kokku mujalt. Ja milleks pidada vallas 2 nõrka kooli kui võiks olla 1 tugev ja üleüldse ega see koolide liitmine nende initsiatiiv ole, et riik käskis, Ja on teinud vastava seaduse! Selles koolis on palgal täiskohaga vaid 2 õpetajat kellest üks on direktor ja koolis puudub huvitegevus absoluutselt ja kool on kulukas. Ja kes sul üldse käseb seal maal elada, koli ka linna!!!!”

Mainisin Uibole, et antud koolireformi seadus ei puuduta kuidagi põhikoole ja veel enam tugevaid põhikoole. Siis tundus Uibo sellest kuulvat esmakordselt! Palusin teda ka mõistma, et kohalik omavalitsus peaks keskenduma Gümnaasiumi tugevaks muutmisele , mis tähendab seda, et peale põhikooli lõppu tahavad kohalikud lapsed just Otepää Gümnaasiumis jätkata.

Küsisin, et miks sul selline suhtumine on maainimestesse ja miks teil siis seda endist Pühajärve valda oli Otepää linnaga vaja liita – kui maaelanikud nüüd nii kulukad ja tülikad on?

Vastas Uibo: Ega meie seda liitmise otsust ei teinud, ja meie (praegune vallavalitsus) poole süüdi selles et vald ja linn liideti.

Kuigi volikokku asudes teadis Uibo kindlasti, et väga suur Otepää Valla elanike elab just linnapiirist väljapool.

Küsisin, et kulla Külli sa oled rahva poolt valitud ja rahva saadik omavalitsuses, ning sinu kohus on kodanikega suhelda siis vastus oli uuesti väga hämmastav:

„ Sina küll mind ei ole valinud – sest ma ei saanud Sihva külast ühtegi häält, kõik hääled tulid mulle Otepäält!”

Seega tegin järelduse, et saadikud on endile antud hääled analüüsinud ja vastavalt sellele ka kodanikesse suhtumise seadnud... Lihtsalt uskumatu!

Murelikuks teeb see, et meie poolt valitud rahvasaadikud ei ole isegi kursis seadustega, rääkimata sellest et vallaelanikega suhtlemist nimetatkse nõmeduseks!

Hariduskomisjoni liikmena ei ole Uibo kursis kooli reaalsete kuludega, personali arvuga ning koolis toimuva huvitegevusega – see on HÄBIVÄÄRNE!

Uibo küsis minult et kust ma üldse võtan et Pühajärve kool ära kaob? Et äkki jääb Otepääle üks põhikool mille nimi on Pühajärve Põhikool ja 1 Gümnaasium mille nimi on Otepää Gümnaasium?”

Seega lihtsa valemiga muutes Otepää põhikooli nimi Pühajärve põhikooliks , kaotavad nad ära vaid Sihva asulas tegutseva maja!

Vallavanem ütles kohtumisel õpetajatega et lasteaed jääb tegutsema sinna kus hetkel aga jah seda maja on vaja kütta ning küttesüsteem on koolimajal ja lasteaial üks, ütlesin Uibole. Seepeale taas Uibo vastu, tühja koolimaja hakatakse küll kütma aga vaid minimaalselt hoides temperatuuri +1c.

Küsisin jahmunult et +1c kuidas sellega saavad lapsed sinu meelest lasteaias hakkama?

Ütles Uibo, et lasteaeda pole plaaniski sinna jätta..... !

Seega see seletab kõik!

Enne telefonikõne lõppu ütlesin Uibole, et ei kavatse enda teada jätta tema kohatuid, ebapädevaid ja bravuurseid väljendeid vaid kavatsen tõstatada meedias selle teema kuidas ta suhtub inimestesse ja oma valla kodanikesse. Siis ta vastas: Provotseeri kui tahad! Kui see peaks kusagil ilmuma siis tean, et sina oled selle taga!

Vastasin, et kindlasti kavatsengi oma nimega esineda – aga kas tema ka on selleks valmis et tema nimi just nende väljaütlemiste taga esineb!

Seepeale vastas ta OLGU! ja toru lendas hargile!

KULLA RAHVAS MIKS MEID ESINDAVAD JUST SELLISED SAADIKUD......???????????????????? kas oleme tõesti sellise käitumise ära teeninud?

Lugupidamisega Kristel Nämi


1 kommentaar:

  1. Ei Otepää valla ega ühegi teise Eesti omavalitsuse elanikud pole ära teeninud sellist suhtumist ja käitumist. Antud volikogu liikmel puudub elementaarne arusaam sellest, mis on demokraatia ja mida tähendab olla rahva saadik. Tundub, nagu ta oleks viimased 20 aaastat kusagil koomas lamanud, sest mõtteviis on endiselt nõukalik-totalitaarne. Nii võis oma kodanikega rääkida mõni tolleagne partorg või külanõukogu esimees, aga see ei saa olla lubatud Eesti Vabariigis ANNO 2011, isegi kui selle kohta pole ühtegi seadust. Tema vanuses inimest ilmselt enam olemuslikult ei muuda, mida aga saab muuta, on mitte valida teda ega temataolisi tagasi järgmistel kohalikel valimistel, mis toimuvad vähem kui 2 aasta pärast. Hoidke kõik need tsitaadid alles ja tuletage valijatele meelde kui aeg on käes. Aga veel parem, kandideerige ise ja näidake, kuidas võib paremini oma valijaid esindada, sõltumata sellest mis külast nad on ja kust täpselt need hääled tulid. Jõudu! Oliver Loode (Tallinn / Otepää aedlinn)

    VastaKustuta