laupäev, 19. november 2011

Juhtkiri: Rääkigem ometi!

19.11.2011 00:00

Valgamaalane

Taas kord on üles kerkinud Pühajärve põhikooli sulgemise küsimus. Põhjuseks on toodud majanduslik kasu, mille vallavalitsus sellest otsusest saavat. Vabanevat raha lubatakse kasutada teiste lastele mõeldud objektide rajamisele, korrastamisele ja hooldamisele.

Sellele otsusele on rangelt vastu aga Pühajärve põhikooli lastevanemad, samuti kooli hoolekogu ning juhtkond. Neljapäevasel lastevanemate koosolekul sõnas direktor Miia Pallase vägagi mõistvalt, et teinekord peabki tegema karme otsuseid, kuid nendest tuleb rääkida just nende inimestega, keda need otsused kõige enam mõjutavad ehk antud juhul kooli laste ja nende vanematega.

Paraku aga luges enamik Pühajärve-Sihva piirkonna elanikke uudist, samuti teateid rahvakoosolekutest alles ajalehest. Ilmselgelt põhjustab vallajuhtide taoline käitumine nördimust ja tunnet, et kohalikest tahetakse lihtsalt üle sõita.

Pühajärve põhikooli on viimastel aastatel «rünnatud» suisa viis korda. Senimaani on kooli eest võitlejad saanud oma tahtmise. Nüüd, kus aga kooli sulgemise oht taas üles kerkinud, on ilmselt asjasse vähem puutuvad inimesed jällegi põnevil, kuidas olukord seekord laheneb.

Esmapilgul tundub, et siinkohal pole kahjuks võimalik jõuda mõlemaid pooli rahuldava lahenduseni. Küll aga on arutelu käigus kerkinud üles mitu ühese vastuseta küsimust. Näiteks: kui suur on kooli sulgemisest saadav majanduslik kasu? Kuidas vallavalitsus kavatseb organiseerida laste transpordi Otepääle? Kuidas vallavalitsus tagab, et Pühajärve põhikooli õpilased Otepää gümnaasiumi õppima asuvad?

Seega on suhtlus asjaosalistega olnud puudulik ning reformikava läbi mõtlemata. On igati loogiline, et ükski kodukohast ja -koolist lugupidav inimene ei lase sellistel tingimustel oma kooli sulgeda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar