esmaspäev, 14. november 2011

Pühajärve põhikooli hoolekogu pöördumine

Seoses 11.11.2011.a. Otepää Teatajas ilmunud artikliga „ Otepää valla haridusasutusi ootab ees ümberkorraldamine“ teeme järgmise pöördumise ning avaldame heameelt, et vallavalitsus soovib avalikult arutama hakata haridusküsimusi. Ühtlasi kinnitame jätkuvalt oma koostöövalmidust valla arengut puudutavate küsimuste arutamisel.

Artiklis ilmunud informatsiooni kohaselt plaanib vallavalitsus 23. novembril toimuvale vallavolikogu istungile esitada eelnõu, mille eesmärk on pakkuda kvaliteetset gümnaasiumiharidust ja säilitada tugev põhikool. Lisaks viidati, et valla prioriteediks on kvaliteetse koolihariduse pakkumise jätkusuutlikkus ning edaspidine arendamine, mille saavutamiseks tuleb üks paralleelsetest struktuuridest ümber korraldada ning vabanev ressurss suunatakse alushariduse ja noorte vaba aja tegevustele.

Kuna tegemist on äärmiselt oluliste küsimustega kogu valla edasises arengus, palume vallavalitsusel enne avalikku koosolekut esitada kirjalik haridusasutuste ümberkorraldamise tegevuskava koos eelarvega. Samuti palume kirjalikult vastata alljärgnevatele küsimustele:

  1. Kuidas, mille arvelt ning kui suur finantsiline kokkuhoid koolide ühendamisel tekib?

  2. Millised saavad olema alusharidusse suunatavad ressurssid (finantsid, tööjõud, ruumid jms)?

  3. Millised saavad olema noorte vaba aja tegevustesse suunatavad ressurssid (finantsid, tööjõud, ruumid jms)?

  4. Millised saavad olema huviharidusse suunatavad ressurssid (finantsid, tööjõud, ruumid jms)?

  5. Millised on huvihariduse eelisarendatavad ning prioriteetsed suunad?

  6. Millest tulenevalt eelisarendatakse just valitud suundi?

  7. Kuidas kavandatav ümberkorraldus aitab hariduse kvaliteeti tõsta?

  8. Missugused on haridusnäitajate kvaliteedi muutuse, eeldatavasti tõusu, hindamise mõõdikud?

  9. Kuidas planeeritav muudatus aitab Otepää Gümnaasiumil saada 2013. aastal gümnaasiumiõppe läbiviimiseks vajalikku koolitusluba ehk tagada PGS-s nõutud kolm õppesuunda?

  10. Missuguse protsessi tulemusel valitakse välja arendatavad õppesuunad ja kuidas need muudavad hariduse Otepää Gümnaasiumis kvaliteetseks ning atraktiivseks?

  11. Kuidas kavandatav uus lasteaiahoone ehitus ning renoveeritavad Avatud Noortekeskuse ruumid on seotud kvaliteetse gümnaasiumihariduse andmise ja tugeva põhikooli säilimise eesmärgi saavutamisega?

  12. Milline saab olema ühendatud haridusasutuste personalivajadus, personali töökoormus ning planeeritavad töötasud?

  13. Kuidas on planeeritud ühendatud õppeasutuste personaliküsimuste lahendamine, st värbamine, valik, töölepingute sõlmimine ja töölt vabastamine.

Arvestame, et vallavalitsusel on olemas põhjalik tegevuskava ning eelarve, millega saame tutvuda ning mis annab vastuse nii ülaltoodud kui ka paljudele teistele haridusasutuste ümberkorraldamisega kaasnevatele küsimustele.

Eeldame, et demokraatlikus kohalikus omavalitsuses antakse ümberkorraldustest otseselt puudutatud osapoolele mõistlik aeg vastustega tutvumiseks ning oma seisukohtade kujundamiseks, peale mida on võimalik hariduse ümberkorraldamisega seotud teemasid avalikul koosolekul arutada.

Palume vastata eeltoodud küsimustele Pühajärve Põhikooli ja Otepää Gümnaasiumi hoolekogudele ja lastevanematele ühe kuu jooksul, s.o hiljemalt 12.12.2011. Peale seda saame ühiselt kokku leppida avaliku koosoleku toimumise aja.

Samuti palume teil viivitamatult teavitada avalikkust, et kolmapäevaks 16. novembriks plaanitud koosolek jääb ära ning samuti ei toimu antud küsimuse arutamist 23. novembri volikogus.


Lugupidamisega,


Andrus Eensoo

Hoolekogu esimees

14.11.2011


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar